Pneumon 41, 2004  >>  Uvodnik

Reč urednika

WORD OF EDITOR IN CHIEF

Slobodan Pavlović
Institut za plućne bolesti, Sremska Kamenica

Dragi čitaoci,

"Pneumon", jedini naš pulmološki časopis, nastavlja svoje trajanje, uprkos teškoćama koje prate njegovo izlaženje.

Od ovog broja, uređivačka postava je nešto izmenjena. Promene su izraz dinamičke stvarnosti i potrebe da se ljudi posvete drugim poslovima i interesovanjima, prihvatajući ih i kao obaveze i kao izazove. Podmlađivanje uređivačkog kadra je jedna od zakonomernosti i neophodna garancija za aktuelnost u pogledu koncepcije, dizajna i uređivačke politike u celini.

Dosadašnjoj ekipi, sa prof. dr Branislavom Perinom na čelu, pripadaju i zasluge i zahvalnost za moderni preobražaj "Pneumona" i u pogledu izgleda i u pogledu sadržaja.

Ubuduće, izdavač, Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, uložiće mnogo napora da časopis dobije što viši rang, kako bi objavljivanje radova u njemu, značilo obezbediti referencu potrebnog, validnog nivoa.

Plasman će biti osmišljen tako da obezbedi najkraći i najlakši put do čitalaca, kako bi bio ostvaren osnovni smisao njegovog postojanja i izlaženja.

Poziv na saradnju je stalno otvoren, jer samo dovoljan broj kvalitetnih radova, koji pristižu potrebnom dinamikom, omogućuje kontinuirano prisustvo "Pneumona" u medicinskim krugovima.

Objavljeni radovi su indeksirani pri pretraživanju weba na pretraživaču google (www.google.com). Radovi su dostupni za download na web adresi www.ipb-ild.ac.yu

S poštovanjem,

Prof. dr Slobodan Pavlović

 

Izdavač  Respirona:  Institut  za  plućne  bolesti,  Sremska  Kamenica